Masina nu mai are putere! (limp mode)

View previous topic View next topic Go down

Masina nu mai are putere! (limp mode)

Post by jastin on Wed Mar 25, 2015 1:28 pm

Buna ziua,

Va scriu aceste randuri pentru a incerca sa vin in ajutorul altor colegi care s-au confruntat cu problema pe care am avut-o eu.
Am o Bora (1.9TDI, 96kW motor ASZ) din 2003, cu 303.000 km, la care a fost adaugat si un chip de putere (soft - din cate stiu eu).

[ceea ce vreau sa va spun va fi aranjat in 3 sectiuni: 1) ce mi s-a intamplat; 2) ce am facut; 3) ce va sfatuiesc]


1) Dupa ce a trebuit sa folosesc mare parte din caluti ca sa plec de pe loc, ruland in continuare am observat ca masina nu mai trage (ca inainte), iar mai apoi am observat ca nu mai trage deloc.

Citind destul de multe pe forum am ajuns la urmatoarele concluzii:
- masina a intrat in limp mode
- debitmetrul nu mai functioneaza
- probleme cu EGR-ul
- probleme cu turbina

2) Banuind ca este vorba de limp mode am incercat sa fac o diagnoza a masinii pentru a "sterge" eroarea (si eventual pentru a remedia probelama care o genera). Am fost la diverse service-uri, iar pretul ridicat (eu ma aflu in Franta) - peste 69 euro/diagnoza - m-a facut sa imi cumpar din Romania o interfata VAG-COM (cu doar 40 euro) pe care am primit-o in timp destul de scurt (printr-o serie de imprejurari favorabile)
Intre timp m-am apucat sa "testez" debitmetrul de aer (MAF) - am scos mufa si mi s-a parut ca masina ar merge mai bine (lucru perceput total eronat...). Am comandat un debitmetru Pierburg (78 euro) si l-am schimbat (utilizand un patent, caci nu am putut gasi acea cheie-stea in 5 colturi cu "gaura" in mijloc). Dupa inlocuire masina mergea la fel! (am schimbat, caci le venisera timpul, si filtrele de aer si respectiv habitaclu).
Am intrat (in scurt timp) in posesia interfetei de diagnoza si am dat un "scan" din care nu am inteles mare lucru, iar apoi am "sters erorile". Nicio schimbare in comportament (vis-a-vis la masina).
Am facut o a doua scanare si am retinut urmatoarea eroare:


VCDS
Windows Based VAG/VAS Emulator
Version: Release 10.6.4
www.Ross-Tech.com
Dealer/Shop Name:
Workshop Code: 000 00000
Diagnostic Trouble Code Report
Tuesday,11,October,2011,20:24:41:10074
VIN: License Plate:
Mileage: Repair Order:
Control Module Part Number: 038 906 019 HJ
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G000SG 1490
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 01266
Additional Info: WVWZZZ1JZ3W576885 VWZ7Z0C7076185
1 Fault Found:
17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation
P1556 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0 0 X X X

la care am gasit ca si completari pe forum urmatoarele:

17964/P1556 - Charge Pressure Control: Negative Deviation
Possible Symptoms

* Reduced power output
* Limp mode

Possible Causes

* Boost Pressure too Low
* Hoses/Pipes incorrect connected, disconnected or leaking
* Charger Pressure Control defective
o VNT (variable nozzle turbo): nozzles stuck
* Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75) defective

Possible Solutions

* Check Hoses/Pipes to/between Components
* Check Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75)
* Check / Clean / Replace Charge Pressure Control
o Check / Clean mechanism for variable nozzles

din care sa fiu sincer nu am inteles prea multe...
Totul m-a dus cu gandul la turbina... si cum era/sunt in Franta la o gramada de bani aruncati pe masina!
Am dat din greseala peste cipos, colegul de pe forum, pe care l-am sunat, si in mai putin de 5 minute la telefon m-a linistit, spunandu-mi ca in proportie de 99% turbina este in regula si trebuie sa verific futunasele de presiune.
(Masina nu scoate niciun "fel de fum" - in cantitati anormale - alb sau negru!)

Am verifica furtunasele, si, intradevar, unul din furtunasele din spatele EGR-ului nu a fost prins in clips-uri si prin frecare cu EGR-ul (la temperaturi foarte ridicate) a cedat in mod normal). Am bandajat (temporar) cu banda adeziva acel furtun si totul este ca inainte de intamplarea nefericita (bine sau rau pentru masina decat un mecanic adevarat imi poate spune).

Astfel am rezolvat problema mea, cu urmatoarele costuri:
- filtru aer (9 euro) - inutil in rezolvarea problemei
- filtru habitaclu (6 euro) - inutil in rezolvarea problemei
- debitmetru aer (78 euro) - inutil in rezolvarea problemei
- interfata VAG-COM (149 lei transport inclus pana in Craiova) - util in proportie de 49%.

3) Ce va sfatuiesc:
a) cand apare o astfel de problema (sau de orice natura) - incercati sa "banuiti" cauza sau piesa care credeti ca nu functioneaza - si adresati-va unui mecanic/specialist cu experienta
*** Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc in mod special lui cipos pentru sfatul dat si am sa incerc (ca atunci cand ajung in Bucuresti) sa ii dau cel putin o bere
b) daca refuzati sau chiar nu aveti posibilitatea enuntata mai sus, strict pentru o problema asemanatoare, v-as putea recomanda sa il contactati pe cipos (asta daca si el este de acord, bineinteles)!
c) daca si varianta b) pica, atunci chemati un prieten, puneti-l la pedala si incercati sa ascultati pe unde "sufla" presiunea (care nu mai ajunge in turbina)
d) daca totul pare in regula, scoateti mufa de la debitmetru (MAF) si dati o tura cu masina si vedeti cum se comporta (mai multe detalii vezi gasi pe forum). Daca merge mai bine, atunci el este buba, altfel, cautati in continuare...
e) interesati-va cum functioneaza turbina, cine o poate "curata"/inlocui si la ce preturi...

jastin
Admin

Posts : 2
Join date : 25/03/2015
Age : 22

View user profile http://volkswagenclub.wikiforum.ro

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum